Rollini – історія успіху

Роліні - історія успіху

Фото: Valesto

Зараз в Україні немає людини, яка б не знала, що таке Rollini. Коли проходиш повз полиці магазинів зі свіжою випічкою, легко помітити продукцію з яскравою синьою назвою. Цей продукт увійшов у наше життя та зайняв у свідомості кожного нішу смачної випічки, але так було не завжди. Найцікавіше те, що ще 9 років тому про “Ролліні” ніхто не чув.

Саме в 2016 році була створена компанія “ЮГФУД” та торгова марка Valesto, яка подарувала нам цей популярний смаколик. Сьогодні Rollini від Valesto – це символ смаку та якості, але шлях до успіху був наповнений викликами, пристрастю і вірою в ідею.

Заморожений початок

Історія почалася майже 10 років тому. Ідея засновника полягала в тому, щоб вивести на ринок традиційні в Одесі та на півдні Одеської області вироби з тонкого тіста філо. 

Для цього продукту власник з командою придумали назву “Ролліні”, і цей новий для України продукт з незвичною назвою вирушив у велику подорож. 

Перші партії “Ролліні” від Valesto довго не продавалися зі складів дистрибʼютора, не знайшовши свого покупця. Клієнти навіть були готові повернути товар. Але наш власник, натхненний ідеєю створити щось унікальне, не здався.

– Дайте продукту час, – казав він і вірив у це.

І ми вірили, що любов до якісних інгредієнтів та унікального рецепту обов’язково знайде своїх поціновувачів.

Еволюція продукту

Коли власник розробляв ідею “Ролліні”, він думав лише про Одеську область.

– Це буде наш локальний продукт, бутікова випічка з найкращих місцевих продуктів, – говорив він директору виробництва і головному технологу.

Адже тісто філо здавалося занадто специфічним для інших регіонів України. Спочатку виробництво Ролліні було напівавтоматичним, проте кожна партія продукту створювалася з любов’ю і за участю людських рук.

Та протягом року обсяги продажів довели, що “Ролліні” від Valesto здатні підкорювати серця по всій країні – від Харкова до Луцька, від Ізмаїлу до Конотопу. Ми поступово стандартизували процеси та автоматизували виробництво, але зберегли те, що робить продукт особливим – душу і той смак, який надихнув власника його створити. Цей продукт був саме таким, яким його готували обидві бабусі власника компанії, що жили на півдні Одеської області, де він провів дитинство.

Унікальна рецептура

Наше тісто філо – це не просто тонкі шари завтовшки 0,2 мм. Це тісто без маргарину, без дріжджів, що зберігає легкість і свіжість. А особливим його робить якісна українська сировина. Ми не використовуємо крохмаль чи інші штучні інгредієнти в начинках, тому смак має бути максимально натуральним і справжнім. Інновація “Ролліні” від Valesto полягає також у тому, що наш продукт на 50% складається з начинки, бо так і має бути насправді.

Що ж до наших інгредієнтів, то ми  обираємо їх особливо ретельно. Наприклад, для “Ролліні з гарбузом” ми беремо спеціальний гарбуз; він росте між рядками мускатного винограду і запилюється бджолами, що збирають нектар з виноградників. Тому гарбуз набуває особливого, трохи мускатного смаку. 

У наших виробах вишня має бути цілою і соковитою, а яблука — правильного сорту, з кислинкою, що дає ідеальний баланс смаку.

Все це місцеве, з півдня України, бо у нас 300 сонячних днів на рік. Через це всі овочі і фрукти наповнені та пахнуть сонечком.

Фото: Valesto

Ролліні в цифрах

Для кращого розуміння масштабів виробництва наведемо деякі цифри. За рік ми виробляємо 2,4 млн шт. унікальних та найсмачніших “Ролліні”. А якщо скласти ці “Ролліні” один за одним в єдиний ланцюг, то його довжина буде дорівнювати шляху від Одеси до Києва. А якщо взяти вагу вироблених “Ролліні” за рік, то вийде 9 тис. тонн; стільки ж важить тисяча африканських слонів, які є найбільшими наземними ссавцями на Землі.

Більше ніж продукт

Не всі споживачі, які купують “Ролліні” від Valesto, усвідомлюють, що це не просто смаколик на полицях магазинів. Назва та форма цього продукту запатентовані компанією ЮГФУД, тому що саме ми вигадали та створили цей продукт. І це важливо! Адже за кожним шматочком “Ролліні” стоїть величезний труд і відданість команди, яка розробила його від ідеї до реалізації.

За цим продуктом стоїть ціле виробництво — велика компанія людей, які щодня працюють над тим, щоб підтримувати ідеальний баланс смаку та якості. Від технічних працівників до технологів та людей, які забезпечують бездоганну якість інгредієнтів — всі вони виконують свою частину роботи, щоб кожен шматочок “Ролліні” залишався таким же смачним і якісним, як і в день його створення. Це не просто бізнес, це наша гордість, яку ми вкладаємо в кожну упаковку.

Ми створили нову категорію, дали їй чудову назву і зробили все, щоб цей перекус був смачним і зручним для споживання, приносив радість і незабутній смак.  

І сьогодні наші покупці споживають продукт, що став частиною культури, створеної нами в Україні і яка здобула визнання не тільки у нас, а й у багатьох країнах світу, куди ми експортуємо наш продукт і нашу українську культуру.  

Смакуй справжнє, смакуй українське!

Читайте також
Борщ я обожнюю: веслувальник Трунов назвав топ страв, які треба їсти щодня

Фото: Valesto

Марина Терюханова редакторка стрічки
Категорії: Суспільство