PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Що додають у масло замість молока та як відрізнити підробку

Пальмова, рапсова та навіть кокосова олії – лише початок переліку інгредієнтів, які можуть зустрічатися у вершковому маслі. Усе щоб зробити його дешевшим.

Своє дослідження вершкового масла провела Асоціація постачальників торгівельних мереж. Результати були невтішні. З понад 30 зразків майже половина – фальсифікат. У 5 знайшли кишкову паличку.

Як же правильно обирати масло?

Формально, усе прописано у держстандартах. Вершкове масло може бути трьох видів: екстра, селянське та бутербродне, в залежності від жирності. Ще є спред – це поєднання молока та рослинної олії. Головне, щоб виробники не забували вказувати на упаковці, де масло, а де спред. Адже перед тим, як купувати останній, лікарі радять добре поміркувати.

На що ще звертати увагу?


Абсолютно вірно, що масло продається в морозильній камері. Навіть незважаючи на те, що холодно. Це дійсно його умови зберігання. Зберігання у таких холодильниках  може бути небезпечним. Тут температура вища, ніж у морозильній камері. Тому можуть з’явитися шкідливі мікроорганізми.

Дивіться: В Ужгороді відкрили еко-крамницю і там дешевше, ніж у звичайних магазинах

А скільки ж справжнє масло має коштувати?

35-40 грн – це нормальна ціна. Якщо трішки дешевше, теж не сильно страшно. Але якщо б за 20 грн була 200-грамова пачка – це б вже насторожувало. Для 200 г потрібно щонайменше 4 л молока. А це мінімум 28 грн. Тож справжнє масло просто не може коштувати менше.

Як в домашніх умовах відрізнити справжнє вершкове масло від масла з рослинними домішками?

Якщо масло нарізається м’яко – воно містить домішки. Справжнє має розкришитися. Немолочні жири – це найбільше порушення, яке може бути. А інше – мікрофлора. Тому що умови зберігання можуть бути неналежні.

А враховуючи те, що вже третій рік в Україні триває мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу,якість продуктів фактично ніхто не контролює. Тому виробники у своїх фантазіях не обмежені. Ось наприклад: зверху жовте, всередині біле. Це означає, що його кілька разів розморожували. Кажуть, кашу маслом не зіпсуєш. Але якщо таким, то легко.

До слова, Факти писали, які продукти обирати при авітамінозі.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка