PCEtLSDQndC1INC00L7QsdCw0LLQu9C10L3QsCDRgNC10LrQu9Cw0LzQvNCwIGZ1bGxzY3JlZW4gLS0hPg==
ФАКТИ iPad / iPhone ФАКТИ Android

Що приготувати на День подяки: традиційні страви

Індичка, гарбузовий пиріг, картопляне пюре і соус із журавлини – традиційні страви на День подяки у США, який відзначають у четвертий четвер листопада. У 2018 році свято припадає на 22 число.

Страви на День подяки

Святковий обід на День подяки збирає всю родину за столом, який є символом добробуту та процвітання.

Головна страва – індичка, яку готують зазвичай усією родиною. До речі, вона є основою святкового столу не просто так, адже це була єдина дичина, яку могли вполювати перші поселенці в Америці.

Зараз до Дня подяки по усій країні вирощують близько 50 тис. індичок, аби кожна родина могла прикрасити цією стравою свій стіл.

Індичку фарширують яблуками чи гарбузом, запікають в духовці та подають з зеленим горошком, кукурудзою та картоплею. До неї готують спеціальну підливу.

Окрім індички, на столі обов’язково має бути солодка картопля ямс, журавлиновий соус та гарбузовий пиріг.

Читайте: На День подяки в США з`їдають 46 млн індичок

Із Днем подяки пов’язано багато традицій, про які Факти ICTV писали раніше. Аби зрозуміти, за що американці так люблять це свято, пропонуємо приготувати кілька страв зі святкового меню.

Індичка по-американськи

Складові:

  • індичка вагою близько 5 кг
  • 6 столових ложок вершкового масла
  • 2 столові ложки солі
  • 2 столові ложки дрібно нарізаної цибулі
  • по 1 чайній ложці паприки та сухої петрушки
  • 4 склянки теплої води
  • 3 столові ложки приправи для курячого бульйону або бульйонні кубики.

Приготування

Увімкнути духовку і розігріти до 180 градусів.

Тим часом тушку індички вимити і обсушити паперовими рушниками. Покласти у форму для запікання.

Відокремити шкіру на грудинці з двох боків, щоб зробити невеликі кишеньки, у які покласти по три столові ложки вершкового масла. Треба, щоб масло опинилося під шкірою – це додасть особливу соковитість грудинці.

У мисці змішати воду і бульйонну приправу або кубики. Полити цією сумішшю індичку.

Натерти птицю з усіх боків і всередині сіллю, паприкою, петрушкою і дрібно нарізаною цибулею.

Накрити індичку фольгою. Запікати у розігрітій духовці близько чотирьох годин.

Прибрати фольгу на останні 45-60 хвилин – для утворення рум’яної скоринки.

Соус із журавлини

Індичку подають виключно з журавлинним соусом. До речі, саме тому на День подяки американці з’їдають п’яту частину всієї журавлини, яку вживають за рік.

Складові на 10 порцій:

  • 350 г свіжої журавлини
  • 200 г цукру
  • один апельсин
  • 1 столова ложка коньяку
  • лимонний сік – за смаком
  • 70 мл води.

Приготування

Апельсин розрізати і вичавити з нього сік.

Висипати журавлину в каструлю, додати цукор, апельсиновий сік, коньяк і воду.

Поставити каструлю на повільний вогонь на 15 хвилин.

Можна додати також трохи лимонного соку – для кислинки, якщо соус надто солодкий.

Поварити ще 5 хвилин і зняти з вогню, дати охолонути і поставити у холодильник.

Гарбузовий пиріг

Для основи:

  • 150 г борошна
  • 50 г волоських горіхів
  • 5 г розпушувача
  • 5 г цукру
  • 2 г солі
  • 35 г рослинної олії
  • 35 г окропу.

Для начинки:

  • 500 г гарбузового пюре
  • 200 г йогурту без добавок (2,5%)
  • 3 яйця
  • 25 г крохмалю
  • 75 г цукру
  • 1 чайна ложка без гірки кориці меленої
  • 0,25 чайної ложки імбиру меленого
  • 0,25 чайної ложки тертого мускатного горіха
  • гвоздика мелена на кінчику ножа.

Приготування

Гарбуз очистити від серцевини і разом зі шкіркою нарізати на шматки. Покласти в пароварку і готувати протягом 30 хвилин.

Після охолодження зняти шкірку і нарізати на дрібні шматочки, покласти у блендер і перетворити гарбуз на пюре.

Горіхи підсушити протягом 15 хвилин в духовці і подрібнити у блендері в дрібну крихту.

Для приготування основи духовку розігріти до 190 градусів.

У мисці змішати просіяне борошно, соду, сіль, цукор і подрібнені горіхи.

У склянці окремо змішати олію і окріп, а потім вилити в тісто.

Замісити м’яке пружне тісто, дати йому трохи охолонути. Розкачати завтовшки приблизно 3 мм і акуратно перекласти в форму. Зайві краї обрізати. Висота бортиків повинна бути приблизно 2,5 см.

Випікати основу під вантажем (наприклад, колотий горох, який може бути використаний повторно) протягом 10 хвилин.

Тісто можна накривати пергаментом, а на нього вже насипати горох.

Після випікання основи для пирога прибрати вантаж і дати трохи охолонути.

Температуру в духовці потрібно зменшити до 150 градусів і можна приступати до начинки.

Всі інгредієнти змішати в мисці за допомогою погружного блендера до однорідної консистенції.

Залити начинку в основу до країв тіста і випікати протягом 30 хвилин.

Але начинка не повинна рум’янитися. Якщо вона почне пектися, зменшити температуру на 10 градусів.

Через 30 хвилин духовку вимкнути і залишити там пиріг ще хвилин на 15. Таким чином начинка повільно злегка осяде і буде мати рівну блискучу поверхню.

Пиріг виходить особливо смачним, якщо простоїть ніч у холодильнику.

До речі, а ви знаєте, як і чому американці святкують День подяки.

Рецептиsmachni-recepti.pp.uazakaz.ua7ya.ru

Фото: dreamstime.com

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка