PCEtLSDQndC1INC00L7QsdCw0LLQu9C10L3QsCDRgNC10LrQu9Cw0LzQvNCwIGZ1bGxzY3JlZW4gLS0hPg==
ФАКТИ iPad / iPhone ФАКТИ Android

Як зробити сирники: покрокові рецепти з фото

Рецепт сирників простий: змішати півкіло сиру, одне яйце, кілька столових ложок борошна (або манної крупи), дві столові ложки цукру, посолити, добре вимісити … Розділити тісто для сирників на кульки, зліпити коржики, обваляти їх у борошні і смажити на вершковому маслі. Але це ще не все…

Як зробити сирники: покрокові рецепти з фото

Як приготувати пишні сирники:

Складові:

  • 250 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 1 столова ложка манної крупи;
  • 1 столова ложка цукру;
  • ½ чайної ложки соди з додаванням лимонного соку;
  • дрібка солі;
  • щіпка ваніліну;
  • масло для смаження.

Приготування

  1. Змішуємо манку і соду (її необхідно попередньо погасити за допомогою лимонного соку) з перетерним сиром.
  2. Додаємо в суміш борошно, цукор, сіль і ваніль.
  3. Все добре перемішуємо і залишаємо тісто на 20 хвилин.
  4. Обсмажуємо сирники за стандартною схемою.

Факти ICTV зібрали в мережі кілька корисних порад з приготування сирників

1. Для сирників вибирайте лише дуже свіжий і сухий сир, інакше неприємна кислинка зіпсує смак, а надлишок сироватки доведеться компенсувати борошном.

2. Не кладіть багато яєць, інакше сирна маса вийде надто рідкою, і тоді теж доведеться додавати більше борошна. У класичних рецептах на 500 г сиру береться 1-2 яйця. Читайте: Як приготувати омлет: 4 простих рецепта Який продукт призводить до діабету Які продукти "вбивають" сексуальну активність
3. З тієї ж причини не переборщіть з цукром. У рецептах зустрічаються різні рекомендації – і 150 г цукру на 500 г сиру, і 2 ст. ложки цукру на 200-350 г сиру, головне – почуття міри.

4. Якщо ви хочете отримати дуже ніжні, м’які і пишні сирники, намагайтеся використовувати якомога менше муки. Тісто має нагадувати густу сирну масу, щоб ви легко могли скачати кульки, які не прилипали б до рук.

5. Смажити сирники потрібно на повільному вогні до утворення рум’яної скоринки. Не забувайте закривати сковороду кришкою, так вони будуть м’якшими і соковитішими.

Прості сирники

Складові:

  • 3 ст. ложки борошна;
  • 2-3 ст. ложки цукру;
  • 2 яйця;
  • 500 г сиру;
  • борошно для панірування, рослинна олія для смаження і жменя родзинок.

Приготування:

  1. Ізюм розпарити у гарячій воді, дати обсохнути. Сир з цукром протерти через сито, додати борошно і яйця, вимісити тісто, додати родзинки і перемішати.
  2. Борошно для панірування просіяти на робочу поверхню. Вологими руками брати тісто невеликими порціями і, формуючи з нього коржики, обвалювати кожен у борошні. Залишити на 10 хвилин. Потім обваляти у борошні ще раз.
  3. Розігріти в сковороді олію, обсмажувати сирники по 1,5 хвилин з кожного боку. Подавати гарячими зі сметаною.

Сирники з ароматом ванілі

Складові:

  •  3 яйця;
  • 1 ч. ложка тертої цедри апельсина;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • 0,5 стручка ванілі;
  • 250 г жирного сиру;
  • 6 ст. ложок борошна;
  • 100 мл рослинної олії;
  • цукрова пудра.

Приготування:

  1. Протертий через сито сир і яйця збити у блендері, додати борошно, цукор, цедру і насіння ванілі. Ще раз збити і поставити в холодильник на 30 хвилин.
  2. Цю масу скачати в товсту ковбаску і нарізати на кружечки товщиною 2,5-3 см, сформувати кульки.
  3. Рослинну олію добре розігріти в сковороді і смажити сирники до золотистої скоринки з двох боків. Дати сирникам злегка охолонути і подавати, посипавши цукровою пудрою.

 

Сирники ніжні

 Складові:

  • 1 яйце;
  • 3 ст. ложки цукру;
  • 500 г сиру;
  • 150 г борошна;
  • ваніль.

Приготування:

  1. Розмішати ложкою сир і яйця. Цукор і ваніль додати за смаком, розмішати. Тісто готове!
  2. Розігріваємо сковорідку, наливаємо олію.
  3. Формувати сирники і смажити, не обвалюючи у борошні.

Читайте: Як готувати картоплю фрі – найкращі способи

Раніше ми писали про секрети приготування спагетті.

Рецепти і фото: gastronom.ru, edimdoma.ru

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка