PCEtLSDQndC1INC00L7QsdCw0LLQu9C10L3QsCDRgNC10LrQu9Cw0LzQvNCwIGZ1bGxzY3JlZW4gLS0hPg==
ФАКТИ iPad / iPhone ФАКТИ Android

Як приготувати омлет: 4 простих рецепта

Омлет з помідорами, сільський омлет з сиром і кабачком, омлет по-молдавськи та корисний дієтичний омлет – Факти ICTV пропонують топ-4 рецепта омлетів на сніданок

Як приготувати омлет: 4 простих рецепта

Омлет по-молдавськи

 

Складові:

  • куряче яйце 8 шт.
  • 200 мл молока
  • 100 г шинки
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • сіль, перець (за смаком)
  • петрушка 1 пучок

Приготування:

  1. У глибоку ємність розбийте яйця, влийте молоко, посоліть і поперчіть за смаком.
  2. Тим часом розігрійте сковороду, влийте кілька ложок рослинного масла і обсмажте шинку.
  3. Готову страву поріжте на порції, викладіть на тарілки і посипте зверху дрібно порізаною зеленню.

Простий рецепт

  1. Збийте яйця міксером. Спочатку на маленькій швидкості, потім – на максимальній.
  2. Додайте молоко, сіль, спеції. Ще раз добре збийте.
  3. Розігрійте добре сковороду. Змастіть рослинним маслом.
  4. Влийте збиту яєчну масу. Готуйте на середньому вогні 2-3 хвилини. …
  5. Готову страву подавайте з подрібненою зеленню.

Омлет з помідорами

Складові:

  • оливкова олія;
  • цибуля ріпчаста середнього розміру 1 шт;
  • мелений чорний перець за смаком;
  • базилік свіжий нарізаний 4-5 листочків;
  • сіль за смаком;
  • 1 ст. л. масла вершкового;
  • 12 шт. яєць;
  • 1 ст. л. крем-фреш;
  • великі стиглі помідори 3 шт.

Приготування:

1. Обдайте помідори киплячою водою, потім холодною. Видаліть шкірку, розріжте і очистіть від серцевини. Наріжте м’якоть не дуже дрібно, цибулю і базилік дуже дрібно.

2. Розігрійте в сковороді з товстим дном 2 ст. л. оливкового масла. Покладіть цибулю і обсмажуйте на середньому вогні 5-7 хв.

3. Додайте помідори, сіль, перець і базилік. Коли зайва рідина випарується, зніміть сковороду з вогню, трохи остудіть.

4. Збийте яйця додайте вміст сковороди і крем-фреш, перемішайте. Сковороду протріть паперовими рушниками і поверніть на вогонь. Розігрійте на сильному вогні суміш 1 ст. л. оливкового масла з вершковим. Якщо вершкове масло почне пінитися, зніміть піну, щоб вона не горіла.

5. Обережно вилийте на сковороду яєчно-помідорову суміш. На сильному вогні готуйте 4-5 хвилин. Омлет не повинен бути пересмаженим, залишаючись трохи вологим зверху.

6. Розкладіть омлет по підігрітим тарілкам, збризніть оливковим маслом і подавайте.

 

Сільський омлет з сиром і кабачком

Складові:

  • кабачок 1 шт.
  • 70 г сиру;
  •  70 г бринзи;
  • петрушка 1 шт.
  • 70 г пармезану;
  • яйце 4 шт;
  • черрі 5 шт.
  • 2 ст.л. оливкового масла;
  • сіль;

Приготування:

1. Кабачок натерти на крупній тертці.

2. Весь сир і бринзу натерти на крупній тертці.

3. Петрушку крупно нарізати.

4. Кабачок з’єднати з яйцями, петрушкою і сиром (1 столові ложки сиру залишити). Посолити, поперчити, збити.

5. Розігріти в сковороді олію і викласти яєчну масу.

6. Готувати до напівготовності. Помідори розрізати на 2 або 4 частини (залежно від розміру) і викласти на омлет.

7. Посипати сиром, що залишився, накрити кришкою і готувати ще хвилини 3.

 

Корисний дієтичний омлет

Складові:

  • яйце 1 шт.
  • 3 ст. л. молока;
  • 3 суцвіття брокколі;
  • перець болгарський (зелений) 1 шт;
  • жменька фісташок солоних смажених;
  • селера листова за смаком;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 ст. л. масла кукурудзяного;

Приготування:

1. У блендер викласти брокколі, фісташки, селеру, яйце і молоко.

2. Додати масло і соєвий соус – добре подрібнити.

3. Перець порізати кубиками, додати до маси, розмішати і викласти в порційну форму. Готувати на пару 20 хв.

4. Подавати як в гарячому, так і в охолодженому вигляді!

Читайте: Як зробити сирники: покрокові рецепти з фото

До слова, раніше Факти ICTV публікували топ-5 рецептів тостів на сніданок. Тости з креветками або яблуками – рецепти на будь-який смак.

Теги: ,
Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка