PCEtLSDQndC1INC00L7QsdCw0LLQu9C10L3QsCDRgNC10LrQu9Cw0LzQvNCwIGZ1bGxzY3JlZW4gLS0hPg==
ФАКТИ iPad / iPhone ФАКТИ Android

Скільки коштуватиме сирна тарілка до новорічного столу

Класична сирна тарілка на новорічний стіл обійдеться в середньому у 300 грн, заявила науковий співробітник Національного наукового центру Інститут аграрної економіки Ольга Козак.

Читайте: Скільки коштує Олів’є на Новий рік 2020

За її словами, нині українська молокопереробна галузь дозволяє скласти сирну тарілку з елітних сирів вітчизняного виробництва.

Розрахунок здійснювався на компанію з 4-6 дорослих осіб – обсяг сиру на одну людину 100-150 г.

Було обрано п’ять загальновідомих типів елітних сирів українського виробництва:

  • м’який (брі) – 400-450 грн/1 кг;
  • напівм’який (гауда витриманий) – 300-350 грн/1 кг;
  • твердий (маасдам) – 250-350 грн/1 кг;
  • екстра твердий (пармезан) – 400-500 грн/1 кг;
  • сир з блакитною цвіллю (рокфор) – 450-500 грн/1 кг.

Така ж тарілка з імпортними сирами коштуватиме на 40-60% дорожче – 420–480 грн.

Новий рік 2020: ціна сирної тарілки з українських продуктів

Сирна тарілка – класична французька закуска, яка складається із щонайменше 5 видів благородних та елітних сирів.

Раніше Факти ICTV склали для вас орієнтовне меню на Новий рік 2020.

Джерело: ННЦ Інститут аграрної економіки

Фото: Dreamstime

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка