PCEtLSDQndC1INC00L7QsdCw0LLQu9C10L3QsCDRgNC10LrQu9Cw0LzQvNCwIGZ1bGxzY3JlZW4gLS0hPg==
ФАКТИ iPad / iPhone ФАКТИ Android

Маринад для шашлику: три найкращі рецепти

Розпочалися травневі свята, а це означає, що пора готуватись до сезону шашликів.

Будь-якому м’ясу можна надати вишуканого смаку, якщо знати особливі рецепти маринаду для шашлику.

Найчастіше рецепти маринаду шукають для свинини, курятини та баранини.

Читайте: 3 найпростіших соуси до шашлику

Факти ICTV зібрали для вас три кращих рецепти маринаду для шашлику, щоб гості довго не могли забути смак вашого м’яса.

Маринад для шашлику зі свинини на мінералці

Маринад для шашлику - 3 найкращі рецепти

Інгредієнти

  • цибуля ріпчаста – 10 шт.;
  • вода мінеральна газована – 1-1,2 л.;
  • мелена суміш перців – 1,5 ч. л.;
  • готова приправа для м’яса – 1,5 ч. л.;
  • готова приправа для шашлику – 1,5 ч. л.;
  • сіль – 1,5 ст. л.

Приготування

Чистимо цибулю і нарізаємо кільцями.

На дно неметалічної посудини кладемо м’ясо та вкриваємо шаром цибулі, перемішуємо.

Додаємо усі приправи, спеції та сіль. Ще раз перемішуємо.

Заливаємо м’ясо мінеральною водою: рідина має покрити ¾ всього м’яса.

Накриваємо кришкою і ставимо на ніч до холодильника.

Апельсиново-гірчичний маринад  для баранини

Маринад для шашлику - 3 найкращі рецепти

Інгредієнти

  • великі апельсини – 2 шт.;
  • рідкий мед – 2 ст. л.;
  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • гірчиця із зернами – 3 ст. л.;
  • сіль, перець, спеції – за смаком.

Приготування

У глибоку тарілку видавлюємо сік апельсинів, додаємо мед та гірчицю, перемішуємо.

М’ясо попередньо натираємо сіллю та спеціями, опускаємо у готовий маринад.

Чекаємо 1 годину. За цей час перемішуємо баранину 1-2 рази: так м’ясо краще вбере маринад.

Маринад із соєвим соусом і медом для курятини

Маринад для шашлику - 3 найкращі рецепти

Інгредієнти

  • соєвий соус – 1 ст. л.;
  • рідкий мед – 1 ст. л.;
  • лимонний сік – 1 ч. л.;
  • цедра – з половини лимона;
  • паприка і куркума – по 0,5 ч. л.;
  • спеції для курки – за смаком.

Приготування

Змішуємо соєвий соус, мед та лимонний сік.

Додаємо терту цедру лимона. Зважайте на те, що підійде лише жовта частина цедри: біла частина гірчить, і це може зіпсувати смак м’яса.

Додаємо куркуму, паприку та інші спеції за смаком.

В посудину з маринадом кладемо м’ясо та гарно розмішуємо 1-2 хвилини.

Залишаємо настоятись на 2 години у холодильнику.

Раніше Факти ICTV розповідали, як правильно смажити смачний шашлик на травневі свята.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка