PCEtLSDQndC1INC00L7QsdCw0LLQu9C10L3QsCDRgNC10LrQu9Cw0LzQvNCwIGZ1bGxzY3JlZW4gLS0hPg==
ФАКТИ iPad / iPhone ФАКТИ Android

Овоч, який вбиває рак

Поживні речовини, що містяться у приготовлених помідорах, сповільнюють зріст і навіть вбивають ракові клітини.

Овоч, який вбиває рак

До таких висновків дійшли вчені з Університету Портсмута, пише Ks.ridna.

Фахівці дослідили корисні властивості лікопіну, що міститься у помідорах. З’ясувалося, що ця речовина не лише насичує томат червоним кольором, а й впливає на здатність ракових пухлин рости та розмножуватися.

Попри те, що лікопін міститься у багатьох червоних фруктах і овочах, найбільша його концентрація спостерігається у помідорах. Більше того, саме при переробці томатів речовина стає максимально біологічно активною.

Читайте: Вчені лікуватимуть рак спермою

Поки спостереження здійснювалися в лабораторних умовах, однак зараз вчені планують перевірити вплив лікопіну на пацієнтів, які страждають від раку простати.

Раніше нейробіологи виявили незвичайне антитіло, що пригнічує ріст ракових пухлин.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка