PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Провокує рак та інсульт! Вчені назвали небезпечну дієту

Низьковуглеводні дієти, які раніше були визнані частиною здорового способу життя, насправді збільшують ризик передчасної смерті.

Таких висновків дійшли вчені Медичного університету у Лодзі (Польща), повідомляється у прес-релізі на EurekAlert! В установі було проведено довготривале дослідження, яке проходило у 1999-2010 роках і об’єднало 24 825 добровольців із середнім віком близько 47 років.

Фахівці вивчали зв’язок між низьковуглеводним харчуванням і смертністю від різних причин, включаючи ішемічну хворобу серця, цереброваскулярні захворювання (інсульт) і рак.

Виявилося, що для прихильників “здорової” дієти ризик передчасної смерті збільшується на 32% (за період спостереження у 6,4 років) у порівнянні зі середньостатистичним показником. При цьому ризик загибелі від хвороб серця, інсульту і пухлин збільшувався на 25-51%. Цей зв’язок виявився найбільш вираженим у літніх людей, які не страждають на ожиріння.

– Низьковуглеводне харчування збільшує ризики за окремими причинами смерті, включаючи ішемічну хворобу серця, інсульт і рак. Цієї дієти слід уникати, – сказав професор Мацей Банах, який брав участь у дослідженнях.

Вчені пояснили, що однією з можливих причин таких результатів є збільшення споживання тваринного білка і жирів, а також недостатнє надходження в організм клітковини й інших речовин рослинного походження.

Читайте: 6 або 10 годин? Вчені визначили ідеальну кількість сну

До речі, раніше  ми писали, як схуднути без дієт.

Теги:
Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка