PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Сало щодня: чим корисне і як правильно вживати

Їсти сало у невеликих кількостях корисно, але потрібно це робити правильно, наприклад, добре поєднувати сало з крохмалистими продуктами та гострими компонентами.

Сало щодня: чим корисне і як правильно вживати

Про це на своїй сторінці у Facebook написала в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

 

Вершкове масло, інші тваринні жири, м’ясо, а також солодощі – табу.

 

100 грамів сала – це 900 калорій, що складають майже добову норму калорій для людини. Тому сало не можна вживати у великих кількостях, достатньо кілька шматочків на день. Пам’ятайте, якщо ви зїли забагато сала, відмовтеся від інших жирів.

Сало добре засвоюється з червоним і оранжевим пігментам — каротиноїдам. Тому якщо їсте сало, то доповніть його морквою, помідорами або борщем.

А ось кілька причини, чому сало потрібне у нашому раціоні.

По-перше, цей продукт багатий на омега-3 поліненасичені жирні кислоти, що знижують ризик запальних процесів в організмі. Тож, якщо у вашому раціоні немає авокадо і достатньої кількості риби – кілька шматочків сала вам не завадять.

По-друге, сало містить холін, що відіграє важливу роль в обміні жирів.

По-третє, сало багате на вітаміни D та Е.

Читайте: Календар харчування у Різдвяний піст 2018-2019 на кожен день

До речі, Факти ICTV публікували поради, як уберегтися від грипу у сезон захворювань.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка