PCEtLSDQndC1INC00L7QsdCw0LLQu9C10L3QsCDRgNC10LrQu9Cw0LzQvNCwIGZ1bGxzY3JlZW4gLS0hPg==
ФАКТИ iPad / iPhone ФАКТИ Android

Страшніше, ніж куріння – Супрун про небезпеку солі і чим її замінити

Надлишок солі у раціоні є однією з найбільших небезпек для здоров’я людини.

Сіль

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла про те, що надлишок солі у раціоні несе більшу небезпеку для організму людини, ніж куріння і підвищений тиск.

За її словами, денна норма солі для здорової людини становить 6 грамів.

Супрун радить їсти домашню їжу, адже деякі страви фаст-фуду можуть містити денну норму солі.

– Особливо багато її (Солі – Ред.) у сміттєїжі — у піці, хот-догах, спагеті з соусом, копченому м’ясі та стравах з кетчупом. Якщо їсте щось із цього, стежте за своїм раціоном протягом дня та намагайтеся уникати солоної їжі, – пише Супрун.

Читайте: Як жувальна гумка допомагає під час схуднення

Виконувач обов’язків міністра радить споживати більше овочів та фруктів, а також віддавати перевагу свіжим продуктам, адже у напівфабрикатах і готових стравах може бути великий вміст солі.

Також Супрун радить зменшувати кількість солі у певних стравах або замінювати її спеціями, свіжими травами, часником, вином, цитрусовими та оцтом.

До слова, у період з 1990 по 2017 роки у світі збільшився рівень споживання алкогольних напоїв.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка