PCEtLSDQndC1INC00L7QsdCw0LLQu9C10L3QsCDRgNC10LrQu9Cw0LzQvNCwIGZ1bGxzY3JlZW4gLS0hPg==
ФАКТИ iPad / iPhone ФАКТИ Android

Більше вітаміну C, ніж в апельсині – Супрун про користь полуниці

Полуниця містить у собі багато корисних вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів.

Полуниця

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла про користь полуниці, а також про те, як правильно їсти ягоду.

За її словами, у восьми полуницях міститься більше вітаміну C, ніж в апельсині зі шкіркою. При цьому вміст вітаміну не зменшується, якщо полуницю зберігати у холодильнику.

– Полуниці містять вітамін К і фолієву кислоту. У полуниці багато калію і магнію – мікроелементів, яких багатьом не вистачає. Полуниця багата низкою глікозидів – біологічно активних сполук, які так чи інакше сприяють молодості і відновленню, – пояснила Супрун.

Виконувач обов’язків міністра додала, що консервована і обезбарвлена полуниця позбавлена ​​своїх корисних властивостей.

Читайте: В Україні ввели безкоштовну вакцинацію від кору для дорослих

За словами Супрун, перед вживанням полуницю обов’язково потрібно помити, навіть якщо вона здається чистою. Крім того, не варто вірити в те, що через одну гнилу ягоду зіпсована вся партія полуниці.

Якщо ж ви вперше даєте спробувати полуницю дитині і переживаєте, то можна зробити з неї пюре і прокип’ятити його 10 хвилин.

Супрун також розповіла про те, що серйозні проблеми полуниця може викликати для тих людей, у яких на неї алергія.

Полуниця може бути небезпечна і в тому випадку, якщо вона виросла на забруднених фекаліями полях або її збирали люди, які хворі на гепатит А.

До слова, виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, яку небезпеку становить для людини сіль.

Фото: Dreamstime

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка