PCEtLSDQndC1INC00L7QsdCw0LLQu9C10L3QsCDRgNC10LrQu9Cw0LzQvNCwIGZ1bGxzY3JlZW4gLS0hPg==
ФАКТИ iPad / iPhone ФАКТИ Android

Супрун назвала ідеальну страву з картоплі

Картоплю найкраще запікати або відварювати в шкірці, на пару або готувати в мікрохвильовці.

картошка

В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, що ідеальна страва з картоплі повинна бути нежирною, холодною, приготовлена у шкірці і доповнена овочами.

За її словами, картопля є малокалорійним продуктом – в 100 грамах відвареного коренеплоду міститься 94 ккал.

– Інша справа, що за раз ми їмо більше, ніж 100 грамів, і їмо картоплю з чимось жирним. Саме приготування картоплі з використанням масла, вершків, сметани, сиру, жирного м’яса, шинки збільшує її калорійність в рази, – сказала вона.

Картоплю найкраще запікати або відварювати в шкірці, на пару або готувати в мікрохвильовці. Пюре краще готувати на тій воді, в якій картопля варилася, а не на молоці або вершках.

Супрун радить їсти картоплю разом з овочевим салатом і фруктами на десерт замість солодощів.

Вона нагадала, що картопля містить багато калію, магнію, фосфору, клітковини, вітаміни С і В6.

Читайте: 15-20 грн за кілограм: чому дорожчає картопля та прогнози на зиму

Вживання дерунів або смаженої картоплі варто обмежити через соняшникову олію, на якій ці страви готуються.

Також Супрун дала поради українцям, як викопувати картоплю. Під час копання необхідно працювати в спеціальних міцних рукавичках, стійких до порізів, а якщо важко нахилятися, підкласти щось під коліна і працювати так.

Вона зазначила, що варто оновити щеплення від дифтерії і правця.

– Пийте воду, захищайте шкіру від ультрафіолету, вмійте вчасно зупинитися. Чим менша у вас ділянка картоплі, тим краще для вашого здоров’я, – підсумувала Супрун.

Раніше Факти ICTV публікували, який сорт картоплі вибрати, щоб приготувати смачно.

Фото: Dreamstime

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка