PCEtLSDQndC1INC00L7QsdCw0LLQu9C10L3QsCDRgNC10LrQu9Cw0LzQvNCwIGZ1bGxzY3JlZW4gLS0hPg==
ФАКТИ iPad / iPhone ФАКТИ Android

Учені назвали небезпеку чайних пакетиків

З чайного пакетика під час заварювання виділяється мікро- та нанопластик.

Учені назвали небезпеку чайних пакетиків

Від одного чайного пакетика під час заварювання в напій потрапляє близько 11,6 млрд мікрочастинок пластика і 3,1 млрд наночастинок.

До такого висновку дійшли дослідники Університету Макгілла в Канаді.

За словами вчених, кількість мікро- і нанопластіка під час заварювання чаю з пакетика перевищує ту кількість, яку можна виявити, наприклад, у воді в пластикових пляшках.

Під час експерименту було встановлено, що спочатку наночастинок у пакетиках не було, а з’явилися вони після того, як їх залили окропом температурою 95 градусів Цельсія на п’ять хвилин.

Читайте: Чай покращує роботу мозку – вчені

Потім дослідники додали наночастинки у живильне середовище, де мешкали рачки-дафнії, і виявили закономірність у підвищенні концентрації частинок пластика у воді і появі порушень у розвитку планктонних ракоподібних.

Поки фахівці не можуть дійти остаточного висновку, чи шкодять здоров’ю людини наночастинки з чайних пакетиків.

До речі, раніше ми писали, скільки чашок чаю можна випивати щодня.

Джерело: Environmental Science & Technology

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка