PCEtLSDQndC1INC00L7QsdCw0LLQu9C10L3QsCDRgNC10LrQu9Cw0LzQvNCwIGZ1bGxzY3JlZW4gLS0hPg==
ФАКТИ iPad / iPhone ФАКТИ Android

Перехід на зимовий час: що не можна робити до і після переведення годинників

Лікарі запевняють, що до і після переведення годинників не можна вживати алкоголь, ковбасу, а також смажені страви. Більше про заборони на цей час читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Перехід на зимовий час: що не можна робити до і після переведення годинників

О 4 годині ранку 27 жовтня Україна перейшла на зимовий час. Годинники перевели на годину назад.

Щоб прискорити адаптацію до нових біоритмам, варто два тижні контролювати свій раціон.

Що ж можна робити до і після переведення часу:

  • Лікарі рекомендують виключити алкоголь. Етанол негативно впливає на центральну нервову систему, порушуючи, зокрема, сон. У результаті мозок не розслабляється, вранці долає втому, а адаптаційні процеси ускладнюються.
  • Не можна їсти копчену ковбасу і бекон. При новому режимі харчування вашому організму буде складніше перетравлювати їжу. Тому перекус копченостями ускладнить його роботу і може привести до діареї і метеоризму.
  • Не вживайте смажені страви. Картопля-фрі, крильця в клярі, стейки містять канцероген – окислений жир, і для шлунково-кишкового тракту таке навантаження може стати також непосильним.

Читайте: Україна перевела годинники – точний київський час

Як підготувати організм до переведення часу

  • Приймайте вранці контрастний душ.
  • Щодня вживайте 200 мл йогурту або кефіру, оскільки кисломолочні продукти допоможуть травленню, підтримають баланс корисної мікрофлори.
  • Перед сном робіть гімнастику.

До слова, раніше Факти ICTV писали, як переведення годинників впливає на здоров’я.

Фото: Pexels

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка