Ваш улюблений напій може підвищувати загальний ризик розвитку раку — дослідження

вино збільшує ризик розвитку раку

депозит

Команда американських учених під час дослідження з’ясувала, що вино може підвищувати загальний ризик розвитку раку.

Аналіз 40 досліджень

Науковці ретельно вивчили результати понад 40 досліджень, присвячених ризикам і перевагам вживання червоного і білого вина, зокрема його впливу на розвиток раку.

– Часто хвалені протиракові властивості червоного вина можуть не переважувати ризик, пов’язаний із вживанням алкогольного напою, залежно від того, скільки ви його п’єте, – йдеться в повідомленні.

Результати

Вчені виявили, що кожні додаткові 10 г передбачуваного етанолу (наприклад, близько однієї склянки) з червоного вина на день були пов’язані з 5% збільшенням загального ризику раку.

Дослідники дійшли висновку, що в суперечці про те, яке вино корисніше, червоне чи біле, обидва види мають однаковий ризик виникнення раку. Єдина відмінність, яку вони змогли помітити, полягала в тому, що біле вино вважалося більш небезпечним для розвитку раку шкіри.

– Результати надали найважливіші дані для громадської охорони здоров’я про те, що вживання червоного вина може бути нітрохи не кращим за біле з погляду ризику розвитку раку, – зазначають учені.

Хоча червоне вино часто рекламують за високий вміст у ньому поліфенолів і ресвератролу, які вважаються протираковими сполуками, схоже, що алкоголь, який міститься в ньому, може звести нанівець ці переваги, додали дослідники.

Читайте також
Нормалізує тиск за 20 хвилин: британські вчені знайшли дієвий спосіб боротьби з гіпертонією

Джерело: MDPI

Вікторія Яснопольська журналістка розділу Медицина
Категорії: Медицина