PCEtLSDQndC1INC00L7QsdCw0LLQu9C10L3QsCDRgNC10LrQu9Cw0LzQvNCwIGZ1bGxzY3JlZW4gLS0hPg==
ФАКТИ iPad / iPhone ФАКТИ Android

Імпортозаміщення: росіянам пропонують замість м’яса їсти дощових черв’яків

Дослідники з Томського державного університету запропонували розпочати виробництво ліків, косметики та продуктів харчування з дощових черв’яків.

Імпортозаміщення: росіянам пропонують замість м’яса їсти дощових черв’яків

Дослідники з Томського державного університету запропонували розпочати виробництво ліків, косметики та продуктів харчування з дощових черв’яків, повідомляє прес-служба університету.

Професор Андрій Бабенко вважає, що дощові черв’яки можуть використовуватися для виробництва екологічних добрив, високоякісного харчового білка, а також біологічно активних компонентів для фармацевтичних і косметичних препаратів через високого вмісту протеїнів у їх організмі.Читайте: П’яний росіянин з криком “Я бог!” витягнув поліцейського з автівки 

«У сучасному сільському господарстві є високопродуктивні породи свиней, корів, курей, чому б не створити високопродуктивну породу черв’яків? Це те ж саме тваринництво. Хробаки — це білок, причому з дуже високим вмістом протеїну. Експерименти показують, що він не поступається білку телятини та інших цінних порід домашніх тварин. До того ж я жартома кажу, що це м’ясо без кісточок. На Землі немає інших організмів, у яких чиста маса м’язів становила б понад 70%», — коментує Бабенко.

Втім, поки виготовлене з хробаків білкове борошно використовується для підгодівлі худоби, і то як експеримент.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка