Новий рік 2019 навряд чи обійдеться без салату Олів’є. Для прикладу беремо традиційний рецепт страви на 3 кг, яких має вистачити на середньостатистичну сім’ю.
- Картопля – 600 г – 3,9 грн (6,5 грн/кг)
- Морква – 250 г – 3 грн (12 грн/кг)
- Цибуля – 200 г – 2,1 грн (10,5 грн/кг)
- Ковбаса – 600 г – 54,7 грн (91,2 грн/кг)
- Яйця – 8 шт – 19, 9 грн (24,9 за 10 шт)
- Солоні огірки – 500г – 35,2 грн
- Консервований горошок – 425 г (1 банка) – 32,4 грн
- Майонез – 300г – 15 грн
В сумі ми отримаємо близько 166,2 грн за 3 кг салату, а це на 28% дорожче, ніж у минулому році.
У 2017 році господаркам треба було викласти 130,2 грн за 3 кг Олів’є.
У Держстаті зазначили, що ціни на той час були такими: картопля – 5,7 грн/кг, морква – 6,4 грн/кг, цибуля – 5 грн, варена ковбаса – 74,8 грн, яйця – 23,8грн за 10 штук, солоні огірки – 24,3 грн, консервований горошок – 23,6 грн, майонез – 12,4 грн.
Раніше Факти ICTV писали, як оформити стіл і що приготувати на Новий рік.
Фото: ipriko