У фіналі 15-го сезону шоу МастерШеф змагалися троє найсильніших учасників. Лише один із них здобув головний титул – переможця! Катерина, Денис і Ненсі пройшли складний шлях – від аматорів до володарів кітелів і професійних кухарів. Які концепції вони представили у фінальному змаганні? Чим вразили суддів? І хто ж зрештою став найкращим?
Як пройшов 18-й випуск МастерШеф 15
Катерина обрала концепцію Смаки хмелю, де головним інгредієнтом стало пиво – у кожній зі страв, від закуски до десерту. Її фінальне меню: закуска з буряка, копченої сметани, білого хрону й еспуми з бринзи; основна страва – стейк, тушкований у пиві; а на десерт – медовик із грушею та чорносливом, також приготованими з додаванням пива.
Денис презентував особисту концепцію – Три міста сили. Кожна страва символізувала важливе для нього місто. Закуска – Дніпро: маринований судак, м’ясо раків та еспума. Основна страва – Львів, місто, де він востаннє бачив кохану, з якою його розділила війна. Там головним інгредієнтом стали телячі щічки. Десерт – Харків: інтерпретований вафельний торт із ванільними вафлями, праліне та гелем з узваром.
Ненсі представила концепцію, у якій їжа – це сила, що здатна об’єднувати світ. Її підхід – поєднання традицій і майбутнього. Закуска – загадкова страва: шримкейки з лаймом, піна з кокосового молока, томати, компресовані в том-ям пасті з чилі. Основна страва – восьминіг із соусом устриці. Десерт – буряк із смородиновим кюлі, ялівцем і бісквітом, просоченим саке.
Хто виграв МастерШеф 15-й сезон: імʼя переможця
Після презентації страв учасниками настав кульмінаційний момент сезону. Судді відкрили заповітний конверт із іменем переможця. Після довгих обговорень вони зробили свій вибір.
– Ми не будемо розтягувати цей момент. Три роки у всіх нас нерви ітак на межі. Тож сьогодні побережемо серденька. Отже, переможцем 15-го сезону проєкту МастерШеф стає Ненсі Топко
Ненсі Топко – переможниця 15-го сезону МастерШеф! Саме вона здобула шанс на навчання у престижній кулінарній школі Le Cordon Bleu.