З початку березня Антимонопольний комітет України фіксує підвищення роздрібних цін на базові продукти харчування на українському ринку.
У деяких регіонах України зросла вартість круп та цукру:
- гречки – більше ніж на 50%;
- пшона – на 24%;
- цукру – на 16%.
Читайте: АТБ підвищує ціни на продукти – що і на скільки подорожчає
Зросли ціни й на овочі.
– Майже на 60% подорожчала картопля, в деяких мережах вдвічі піднялися ціни на цибулю та моркву, – звітують в АМКУ.
Задля збереження конкуренції комітет вимагає від харчових рітейлерів надавати інформацію про закупівельні та роздрібні ціни на базові продукти харчування.
Нагадаємо, сайт Факти ICTV підготував матеріал про коронавірус в Україні, зібравши всю актуальну інформацію.
Джерело: АМКУ