200 грн за 1 кг: експерти розповіли, коли чекати здорожчання цін на м’ясо

червоне м'ясочервоне м'ясо

Depositphotos

Кількість споживання українцями м’яса зменшилася на 30%. Про це у телемарафоні заявив керівник ГС Економічний дискусійний клуб Олег Пендзин.

Раціональна норма споживання м’яса – 90 кг на душу населення  в рік. Ми до активної фази бойових дій їли десь 67-68 кг. Зараз їмо на рівні 64-х, наголосив експерт.

Також він зазначив, що нині українці надають  перевагу курятині, бо вона дешевша за свинину та яловичину.

Спад на попит м’яса пов’язують з тим, що через війну в країні люди почали менше заробляти та більше заощаджувати.

Також експерти зазначають, що після новорічних свят ціни на м’ясну продукцію трохи впали, але до Великодня знову можуть піднятися.

—У березні-квітні ця психологічна позначка у 200 грн за 1 кг м’яса, ймовірно, буде перейдена, —додав керівник асоціації м’ясної галузі Олег Бабенко.  

Раніше ми розповідали, що з грудня 2021 року до грудня 2022-го вартість продовольчого кошика зросла в середньому на 38-39%. Хоча загальний індекс інфляції трішки менший – приблизно 30%.

Читайте також
На які продукти зросте ціна через відсутність світла та на скільки
ціни на продуктиціни на продукти
Анастасія Кожушко редакторка стрічки
Категорії: Україна