PCEtLSDQndC1INC00L7QsdCw0LLQu9C10L3QsCDRgNC10LrQu9Cw0LzQvNCwIGZ1bGxzY3JlZW4gLS0hPg==
ФАКТИ iPad / iPhone ФАКТИ Android
Як отримати візу у США: документи, умови та правила співбесіди

Умови отримання візи у США, які документи потрібні і як успішно пройти співбесіду у консульстві – у матеріалі Фактів ICTV.

Види віз у США

  • Туристична (B1/B2);
  • Студентська (F1, M1);
  • Ділова, бізнес (B1/B2);
  • Для журналістів (І);
  • Для релігійних діячів (R);
  • Для спортсменів, артистів (О1, О2, Р1, Р2, Р3);
  • Для інвесторів (E2);
  • Транзит (C1);
  • Для нареченої/нареченого (К1);
  • Учасники програм з обміну (J1, J2);
  • Хатньої робітниці (В1);
  • Члени екіпажів (C1/D).

Залежно від виду візи може змінюватися список документів і правила її отримання.

Документи для отримання візи у США

Основний список документів для отримання візи у США не дуже великий. Це, перш за все, закордонний паспорт з хоча б однією вільною сторінкою, дійсний на весь термін поїздки і протягом 6 місяців після її закінчення, одна фотографія 5×5 см, кольорова, на білому фоні, і підтвердження подання заяви на візу з десятизначним штрих-кодом.

Серед обов’язкових документів також:

  • квитанція про сплату консульського збору;
  • довідка з роботи на бланку підприємства з зазначенням посади та доходу за 6 місяців. На довідці ставиться кругла печатка, вказується, що на час поїздки надається відпустка зі збереженням робочого місця;
  • копії документів на нерухоме та рухоме майно, що перебуває у власності;
  • виписки з банківських рахунків за останні півроку, копії кредитних карток;
  • свідоцтво про шлюб, свідоцтва про народження дітей (копії).

Документи з пунктів 5-8 необов’язково пред’являти. Але вони знадобляться для того, щоб підтвердити ваші сімейні зв’язки на батьківщині, вашу фінансову спроможність і гідну оплату праці.

Також для отримання туристичної візи потрібно надати підтвердження бронювання готелю, програму туру від оператора. У разі гостьової візи необхідний лист від особи, яка запрошує. Якщо поїздку оплачують родичі – підтвердження їх платоспроможності і готовності взяти на себе витрати з проживання. Посвідчується нотаріально.

Для отримання ділової візи необхідне запрошення від організації, яка приймає, із зазначенням мети візиту і характеру відносин між партнерами. Завіряти не потрібно.

Складніше справи з візою нареченого і нареченої. Потрібно представити доказ серйозності намірів, довідку про сімейний стан, спільні фотографії, підтвердження фінансової спроможності громадянина США. Також необхідно пройти медичний огляд.

При цьому шлюб повинен бути укладений протягом 90 днів після прибуття у США.

Процедура отримання візи у США

Щоб отримати візу у США, необхідно пройти декілька етапів. Підготовку краще починати за 1-3 місяці до бажаної дати від’їзду. Це допоможе уникнути стресу у разі затримок.

Перший крок – сплата візового збору. Вартість $160. Після оплати ви отримаєте квитанцію – її номер потрібно буде ввести під час заповнення анкети. Після цього необхідно зробити фотографію розміром 50×50 мм. 

Інші вимоги до фото:

  • відстань голови від підборіддя до маківки – від 25 до 35 мм;
  • відстань від перенісся до нижнього краю фотографії – від 28 до 35 мм;
  • обличчя повинно займати приблизно половину знімку;
  • знімок повинен бути зроблений за останні 6 місяців.

Після цього вам необхідно буде заповнити анкету на сайті Державного департаменту. Це, мабуть, один з найвідповідальніших моментів, адже вам необхідно нічого не пропустити і чітко, правдиво викласти інформацію.

Анкета заповнюється англійською мовою, при цьому є обмеження у часі – потрібно встигнути заповнити анкету протягом 20 хвилин. Під час заповнення вам доведеться відповісти на низку запитань про мету подорожі, про сімейний стан, про доходи. Наприкінці потрібно обрати файл з фотографією і прикріпити його до анкети.

Після заповнення анкети потрібно роздрукувати сторінку з десятизначним штрих-кодом, присвоєним заяві. Його потрібно взяти з собою на співбесіду у консульство США у Києві – це і є ваш пропуск туди.

Для запису на співбесіду необхідно перейти за посиланням і зареєструватися.

Безпосередньо для запису знадобиться така інформація:

  • Номер паспорта заявника.
  • Номер вашої квитанції, яку ви отримали під час оплати сервісного збору.
  • Десятизначний номер штрих-коду зі сторінки підтвердження візової анкети заявника DS-160.

Далі вам необхідно прийти на співбесіду у призначену дату. На неї необхідно взяти з собою документи, перелік яких ми зазначили вище.

Як проходить співбесіда

На співбесіді візовий офіцер може ставити вам уточнювальні запитання про ваші доходи, про мету поїздки. На них потрібно відповідати чітко і правдиво. Також зберігайте спокій і не старайтесь дуже сильно, щоб отримати візу у США. Це помітять і, ймовірніше, відмовлять вам у візі.

Крім того, якщо мета вашої поїздки суто туристична, не варто сильно хвалитися знанням англійської мови. При запитанні, якою мовою вам зручніше спілкуватися, обирайте рідну мову. Так у вас не запідозрять прихованого іммігранта.

Також не варто приходити на співбесіду за 1,5-2 години до її початку! Все одно співробітник консульства не забере вас раніше призначеного часу. Приходьте максимум за 20 хвилин і очікуйте біля входу, поки вас не заберуть (працівник консульства виходить кожні 15 хвилин).

Як довго чекати і скільки коштує

Середній термін оформлення візи у консульстві – 5 робочих днів.

Вартість візи залежить від її типу. Так, туристична, гостьова і студентська візи коштують $160, робоча віза типу H – $190, віза нареченої – $265.

Теги: ,
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка