Укр Рус

“Факти” розкрили секрет популярності “Котлети по-київськи” (+відео)

“Факти” розкрили секрет популярності “Котлети по-київськи” (+відео)

Народна королева столичного столу – котлета по-київськи   популярна як в дорогих ресторанах, так і закладах швидкого харчування. За день кухарі ліплять їх до тисячі штук. Мають класичні рецепти і власні секрети.

«Масло лише  82%. Якщо менша жирність, масло відшаровується  і виходить сироватка, і котлета розривається», – розповідає технолог Людмила Сомко.

Італієць Ніколо Россі готує класичну котлету по-київськи, лише розмір нестандартний і замість соусу – сметана. В іноземців – це улюблена страва.

Зараз дивляться

«Ми робимо  маленькі порції бо вони зручні для споживання.  Готуємо за  традиційним  рецептом  –  масло, кріп, лимонний сік, курка та сухарі. А ще – золоте правило – руки треба змочувати у холодній воді  – тоді масло ліпитиметься добре», – каже головний шеф – кухар готелю Ніколо Россі.

Ведучий кулінарного шоу на «ICTV» шеф-кухар  Юрій Приємський  радить не боятися експериментувати. Котлету можна начинити зеленню,  сиром або грибами.

«Ми на проекті, коли спробували з базиліковим маслом, помідорами і сиром, вийшло дуже смачно. Вийшла котлета по-київськи, але з італійським смаком. Якщо зробити грибне масло всередину, теж буде смачно. Новий смак треба пробувати», – говорить  ведучий кулінарного шоу «Основний інстинкт» Юрій Приємський.

Та не лише смаком відома на увесь світ котлета по-київськи. Церемонія її подачі до столу теж була особлива, котлету робили з кісточкою, на неї вдягали папільйотку – це для зручності їсти  руками. 

А ще – за радянських часів перш ніж подати котлету, офіціант розповідав відвідувачу, як правильно її їсти. Адже класична котлета по – київськи – з сюрпризом. Якщо різко натиснути на неї ножем чи виделкою – маслом забризкаєте все навкруги. Тому насолоджуватись цією стравою слід  без поспіху.

Кажуть,  свого часу іноземні фірми, відправляючи туристів до СРСР, навіть заносили до путівника попередження про обережне  поводження з котлетами по-київськи. Кухарі жартують – через бажання спробувати відому страву та необізнаність,  у ті часи вишукану сукню зіпсувала не одна дамочка.

//ICTV, Факти

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Завантаження

Помилка в тексті
Помилка