
Про це повідомив у Facebook голова Асоціації Олексій Дорошенко.
– Ми взяли наступний рецепт паски вагою 2,1 кг: 1 кг пшеничного борошна, 6 яєць, 300 г вершкового масла, 300 г цукру, 400 г молока, 150 г родзинок, 50 г дріжджів, за смаком сіль і ванільний цукор, прикраси, – написав експерт.
Читайте: Якого числа Великдень 2019
У 2018 році середня вартість продуктів для паски така:
- 1 кг борошна – 9,6 грн;
- 6 яєць – 16 грн;
- 300 г вершкового масла – 52,6 грн;
- 300 г цукру – 3,6 грн;
- 400 г молока – 8,8 грн;
- 150 г родзинок на вагу – 12 грн;
- 50 г дріжджів – 7,4 грн;
- сіль, ванільний цукор і прикраси – 10 грн.
Таким чином паска у 2018 році українцям обійдеться у 120 грн.
Читайте: Великодній кошик 2018: як за рік здорожчали продукти
У 2017 році ціни на продукти для паски були такими:
- 1 кг борошна – 9,3 грн;
- 6 яєць – 9 грн;
- 300 г вершкового масла – 42,6 грн;
- 300 г цукру – 4 грн;
- 400 г молока – 6,6 грн;
- 150 г родзинок на вагу – 11,6 грн;
- 50 г дріжджів – 7,3 грн;
- сіль, ванільний цукор і прикраси – 9,6 грн.
Тобто, паска у 2017 році обходилась у 100 грн – на 20% дешевше.
Раніше повідомлялося, що цьогорічна вартість великоднього кошику в Україні у порівнянні з 2017 роком зросте на 34,2% і складе 506 гривень.
Фото: Олексій Дорошенко