Ми рекомендуємо
Ми рекомендуємо
, випускова редакторка Lifestyle

Родичі: атмосфера гостинності і домашнього затишку на трасі Київ-Одеса – Ситий в7

Родичі: атмосфера гостинності і домашнього затишку на трасі Київ-Одеса – Ситий в7

Цього тижня наш експерт Каріна Зуєва вирушила на ревізію до нового ресторану української кухні Родичі. Комплекс розпочав роботу взимку 2019 року.

Назва цього закладу говорить сама за себе – Родичі. Це ресторанно-готельний комплекс, який створила дружна родина. Кожен з її членів брав участь у розробці дизайну, меню, пошуку майстрів та персоналу. Відомо, що це третій заклад на рахунку власників.

Для гостей, як для рідних, – пишуть у мережі комплексу.

Родичі: атмосфера гостинності і домашнього затишку на трасі Київ-Одеса – Ситий в7 Фото 1

Зараз дивляться

Особисто в мене ресторани, що розташовані на трасі, асоціюються з закладами Михайла Поплавського або якимись дорогими неякісними місцями, де можна перекусити. Тому ми, власне, вирішили перевірити ресторан і розповісти вам, як  там насправді.

Розташування

Всі дороги ведуть до Родичів. Ресторанно-готельний комплекс знаходиться на 147-му кілометрі траси Київ-Одеса (м. Жашків), в двох годинах їзди від Києва.

Зауважу те, що якщо їхати з Києва, то це чи не єдиний серйозний заклад, в якому можна поснідати чи пообідати по дорозі на Одесу.

Хто не їздив трасою Київ-Одеса? Дороги розбиті, але ремонтуються. Зручна розв’язка дороги з пішохідним мостом, всі охочі мають змогу завітати до закладу та поринути в атмосферу гостинності і домашнього затишку.

На території комплексу є фруктовий сад, парковка та дитячий майданчик, також в процесі майданчик для різноманітних церемоній.

Зовсім скоро біля ресторану розпочне роботу бістро, де в лічені хвилини можна буде підкріпитися картоплею фрі, млинцями, хот-догом, бургерами, пиріжками та взяти в дорогу холодні чи гарячі напої. Також біля ресторану є заправка, на якій ви можете залити бензин.

Оцінка розташування – 8\10

Сервіс

Кожного гостя зустрічаємо, як родича.

На вході до закладу зустрічає привітний та усміхнений персонал, який зробить все для того, щоб у відвідувача залишилися тільки приємні спогади про Родичів. З першої та до останньої хвилини, проведеної в закладі, я відчувала себе бажаним клієнтом.

Статус персоналу – адміністраторів, офіціантів і шеф-кухарів – легко відрізнити за формою. Всі одягнені сучасно та стильно – це створює особливий колорит.

Офіціанти знаються на тому, що вони подають та з задоволенням допомагають з вибором. Між колективом відчувається дружній зв’язок — це дуже важливо.

У ресторані інколи проходить День шеф-кухаря, а у вихідні відвідувачі мають можливість послухати живу музику у виконанні різних гуртів.

Важливо те, що і дітворі тут не буде сумно, адже у Родичах обов’язково запропонують різноманітні іграшки.

Оцінка сервісу – 10\10

Інтер’єр

У ресторані Родичі чотири зали: головний зал – на 44 особи, велика банкетна зала – на 50 гостей, мала банкетна зала – на 12 гостей та літня тераса – на 22 особи.

Часто в закладах з українською тематикою ми бачимо шароварщину, але у Родичах все по-іншому – жодного вузького погляду на традиційну культуру.

За інтер’єр ресторану відповідала студія Loft Buro на чолі з дизайнером та архітектором Олегом Волосовським.

В інтер’єрі закладу є прив’язка до місцевості та її історії, а саме до Черкаської області та центрального регіону, де найбільше аутентичні українські традиції. Це можна побачити буквально в усьому – в матеріалах, візерунках, вишивці та вітражах, – розповів дизайнер.

Сама будівля має неперевершений вигляд – білосніжна з масивною солом’яною стріхою, а вікна прикрашають традиційні узори.

Меблі – це дерев’яні столи та стільці-крісла і м’які зручні дивани, що оббиті тканиною, яка схожа на традиційний український килим. Стелю прикрашає традиційний орнамент вишивки хрестиком, а дерев’яні перегородки нагадують форму глиняних глечиків.

Головний елемент закладу – це народний символ та оберіг українського народу – дерево життя. У кожному залі є камін, що символізує родину та сімейне вогнище.

Особливу увагу привертають люстри, деякі з них нагадують снопи пшениці, старовинні канделябри, квіти або скляні вазочки. Стіни прикрашають світильники-маки, які вручну плавили зі скла.

Велика кількість декору – символи сонця, статуетки, фоторамки з чорно-білими фото, на яких реальні члени сім’ї, маленькі вазочки з сухоцвітами та великі домашні квіти.

Одна з головних фішок закладу – відкритий бар, який нагадує сучасну домашню кухню.

Вбиральня не відрізняється від всього стилю ресторану, українська тематика простежується в усіх деталях.

Оцінка інтер’єру – 10\10

Атмосфера

Як в гостях у родичів, саме така атмосфера панує в закладі – родинний затишок та тепло в поєднанні з українською кухнею, сучасним дизайнерським інтер’єром та гарним сервісом.

Тиха музика на фоні та світлі тони, в повітрі відчувається спокій та гостинність.

Оцінка атмосфери — 10\10

Кухня

Меню для Родичів розробляв відомий шеф-кухар – Олександр Якутов, який спеціалізується на модернізованій українській кухні. Відомо, що він почав розробляти меню з того, що досліджував страви, які готують в родині власників та у сім’ях центрального регіону.

В закладі особливе ставлення до продуктів, адже коли заїжджаєш до рідних, то все смачніше, тому що найліпше – для гостей. На кухні використовують місцеві свіжі продукти, а м’ясо для страв – з власної ферми.

Мені вдалося побачити кухню зсередини. Маю сказати, що вона виглядає дуже охайно та чисто.

Відвідувачі мають можливість замовити сніданки з 8:00 до 11:00. 

У меню пропонують традиційні страви, холодні та гарячі закуски, салати, вареники ручної ліпки з різноманітними начинками, перші та відбірні страви, біле і червоне м’ясо, гарніри, бургери, а також є дитяче меню та десерти.

Барна карта містить вибір безалкогольних напоїв, свіжовижатих соків, домашній лимонад, морс, узвар, молочні коктейлі та гарячі напої. З алкогольних напоїв є можливість випити вина України, класичний алкоголь, настоянки власного виробництва та коктейлі.

Власного виробництва в ресторані хліб, соління, ковбаска, буженина, сало, горілка та наливки, які можна купити з собою.

Я замовила деруни з вершковим соусом та грибами, вареники з бринзою та шпинатом, домашній журавлино-маракуєвий чай.

Зазначу, що поки очікуєш замовлення, отримуєш від закладу приємний гостинець — Помазуху — намазку з шматочками хліба.

Родичі: атмосфера гостинності і домашнього затишку на трасі Київ-Одеса – Ситий в7 Фото 2

Деруни з вершковим соусом та грибами (250 грам) — картопляні оладки з хрумкою золотисто-рум’яною скоринкою. Дуже соковиті, але не жирні, ніжні та пишні, тануть у роті.

Родичі: атмосфера гостинності і домашнього затишку на трасі Київ-Одеса – Ситий в7 Фото 3

Вареники з бринзою та шпинатом (200\40 грам) — подаються у горщику на дощечці зі сметаною. Гарне поєднання бринзи та шпинату має незвичайний смак. Страва виявилась соковитою, ситною та смачною.

Родичі: атмосфера гостинності і домашнього затишку на трасі Київ-Одеса – Ситий в7 Фото 4

Журавлино-маракуєвий чай (370 мл) — ароматний, смачний та, безсумнівно, корисний напій з кислинкою. Має дуже апетитний вигляд. У закладі самостійно готують домашні чаї та власноруч перетирають для них інгредієнти.

Родичі: атмосфера гостинності і домашнього затишку на трасі Київ-Одеса – Ситий в7 Фото 5

Зізнатися чесно, я не витримала та спробувала десерт – Горіховий торт з солоною карамеллю. Він такий же смачний, як виглядає на зображенні. Не дивлячись на те, що він просочений та соковитий, в ньому присутня суховатість та солоність, все це поєднує в собі неперевершений смак.

Родичі: атмосфера гостинності і домашнього затишку на трасі Київ-Одеса – Ситий в7 Фото 6

Оцінка кухні — 10\10

Цінова політика

За умовами спецпроекту, в мене є 7€ (220 грн). Рахунок у Родичах склав 185 грн, 35 грн залишила на чай.

Цінову політику закладу ми визначаємо за чашкою американо, середня ціна якої у закладах столиці складає 30-35 грн. У Родичах вона коштує 25 грн. Тож цінова політика закладу прийнятна.

Наприклад, за сніданок будьте готові заплатити від 65 грн — омлет або яєчня оката, до 95 грн — яйце бенедикт з лососем.

Бограч на вогні, до речі, в нього дуже цікава подача, коштує 95 грн.

Родичі: атмосфера гостинності і домашнього затишку на трасі Київ-Одеса – Ситий в7 Фото 7

Смажений короп — 160 грн, вареники від 60 грн до 70 грн, телячі щічки — 145 грн, стейк рібай — 150 грн, свинячі реберця — 170 грн, овочі-гриль — 80 грн, деруни від 60 грн до 85 грн, домашня ковбаса — 170 грн. Десерти від 25 грн до 110 грн.

Родичі: атмосфера гостинності і домашнього затишку на трасі Київ-Одеса – Ситий в7 Фото 8

Хочеться сказати і про ціни готелю. У комплексі всього п’ять номерів на 12 осіб – напівлюкси – 1200 грн та люкси – 1400 грн.

Оцінка цінової політики — 10\10

Загальне враження

Родичі — це місце, в яке хочеться повертатися знову і знову. Приємні враження залишилися абсолютно від усього — першокласне обслуговування, продуманий до дрібниць інтер’єр, гостинна атмосфера, смачна кухня та приємні ціни.

Мені хочеться порекомендувати цей ресторан не тільки тим, хто проїжджає трасу Київ-Одеса. Хоча це місце, без всяких сумнівів, підійде для відпочинку і перекусу, а якщо ви дуже поспішаєте, тоді до ваших послуг бістро біля комплексу. Родичі чудово підійдуть для сімейних зустрічей, святкування урочистостей або просто гарного відпочинку.

Родичі: атмосфера гостинності і домашнього затишку на трасі Київ-Одеса – Ситий в7 Фото 9

Загальна оцінка закладу – 9\10

Якщо ви хочете, щоб ми відвідали заклад, в якому ви часто буваєте чи який хочете проінспектувати – пишіть нам на пошту Zuieva.K@ictv.ua і ми зв’яжемось з вами. Також підписуйтесь на наш Instagram, щоб бути в курсі всіх ревізій.

Каріна Зуєва

ревізія закладів, Ревізія ресторанів, Ситий в7
Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Завантаження

Помилка в тексті
Помилка