
Міністерство оборони змінює підхід до формування сухпайків для військовослужбовців ЗСУ – з урахуванням їхніх релігійних, етичних і медичних потреб.
Міноборони розробляє нові сухпайки
Інакше кажучи, буде значно розширено асортимент сухпайків, зокрема до них увійдуть рослинні, кошерні та халяльні продукти.
Нові сухпайки стануть доступними військовослужбовцям із грудня 2024 року.
– Ми прагнемо створити умови, в яких кожен захисник України почуватиметься комфортно та впевнено. Знаємо, що багато наших військових дотримуються різних релігійних традицій або мають особливі дієтичні потреби, тому ми активно співпрацюємо з релігійними громадами й експертами в галузі харчування, – пояснив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.
За його словами, це не лише питання харчування, а й поваги до переконань кожного бійця.
Директорка з управління портфелем проєктів Державного оператора тилу (ДОТ) Галина Літош зауважила, що таким чином Україна прагне наблизитися до стандартів Євросоюзу та НАТО у питанні поваги до вибору людини у її вподобаннях.
– Інклюзивне харчування, це не тільки про зміни сухпайків, це про зміни світогляду й нашу синхронізацію з євроатлантичним вектором, – додала вона.
Ще в грудні 2023 року Державний оператор тилу при Міноборони України анонсував підготовку спеціального 16-тижневого меню харчування для воїнів ЗСУ.
Воно передбачає страви з продуктів, які відповідають релігійним правилам та етнічним традиціям кожного українського захисника.