
Про це повідомив у Facebook глава Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
– За квітень зростання спостерігалося на більш ніж на 80% найменувань продуктів, що підлягають державному моніторингу за даними Держстату, – зазначив він.
Що найбільше здорожчало у квітні 2018 року:
- свинина – на 6 грн (або на 5%), до 116 грн за кг;
- яловичина – на 2,5 грн (або на 2%), до 125 грн за кг;
- морква, буряк і капуста – на 2 грн (або на 18%), на 1,8 грн (або 17% ) і на 1,7 грн (або 23%), до 12,9 грн, 12,6 грн та 9,2 грн за кг, відповідно;
- яблука – на 1,5 грн (або 8%), але в травні їх ціна вже почала знижуватись;
- куряче філе і тушка – на 1,4 грн і 1,1 грн (або 2%), до 91,5 грн та 55 грн за кг, відповідно;
- соціальні сорти хліба – на чверть гривні, середня ціна найдешевшого білого хліба становить 15,2 грн, а чорного – 16,1 грн.
Водночас, на деякі продукти ціни знизилися.
Зокрема, ціни на гречку знизилися на 1,2 грн (або 6%), до 19 грн за кілограм.
Читайте: Не панікувати! Прогноз курсу долара до кінця 2018
– Як і передбачали наші експерти, продовжує знижуватись й ціна українського національного продукту – сала, яке стало доступніше на 1 грн. Його середня ціна становить уже 70 грн. Курячі яйця подешевшали на 60 коп., або на 2%, і мають середньостатистичний цінник 26,6 грн за десяток, – пише Дорошенко.
За його словами, за відсутності значних коливань на валютному ринку до вересня ціни на продукти не зміняться.
Раніше у Держстаті розповіли, як за місяць в Україні зросли ціни на продукти харчування.