PCEtLSDQndC1INC00L7QsdCw0LLQu9C10L3QsCDRgNC10LrQu9Cw0LzQvNCwIGZ1bGxzY3JlZW4gLS0hPg==
ФАКТИ iPad / iPhone ФАКТИ Android

В Україні чоловік з’їв домашню консерву і помер від ботулізму

Хворий 59-річний чоловік мав важкий перебіг ботулізму. Навіть після введення сироватки і трьох операцій стан пацієнта погіршувався, в результаті чого він помер.

Напередодні чоловік вживав консерву зі свинини домашнього приготування.

У Центрі громадського здоров’я нагадали, щоб вберегтися від ботулізму, потрібно уникати споживання в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби, м’ясних та грибних консервів, консервів домашнього виробництва.

Читайте: Ботулізм у Києві: чоловік отруївся консервою зі скумбрії

Також не варто їсти продукти, якщо ви не впевнені, що їх зберігали неналежним чином.

Симптоми ботулізму найчастіше з’являються поступово. З’являється порушення зору, виникають спрага, сухість слизових оболонок, розлад ковтання, може змінитися тембр голосу.

Раніше Факти ICTV писали про те, що у Чернігові троє людей потрапили до реанімації через ботулізм.

Фото: Dreamstime

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка