У 14 штатах США спалах сальмонельозу: яка причина поширення інфекції

У 14 штатах США на сальмонельоз захворіли 95 осіб, 18 з них знадобилася госпіталізація.
В Управлінні з контролю за продуктами харчування та лікарськими засобами США (CDC) вважають, що спалах хвороби стався через вживання яєць.
Спалах сальмонельозу в США: що відомо
Як повідомили представники федеральної охорони здоров’я, компанія Country Eggs з Люцерн-Веллі, штат Каліфорнія, відкликала партії великих коричневих яєць від курей вільного вигулу з “сонячними жовтками” і “золотими жовтками омега-3”.
Яйця, які вже прибрали з полиць продуктових магазині, постачалися дистриб’юторам підприємств громадського харчування в Каліфорнії і Неваді в період із 16 червня по 9 липня, а їхній термін придатності закінчувався з 1 липня до 18 вересня.
За даними CDC, більшість хворих – 73 з 95 – з Каліфорнії. Однак випадки зараження зареєстровані ще в 13 штатах країни, зокрема у Вашингтоні, Міннесоті, Нью-Йорку і Пенсільванії. Смертельних випадків не зафіксовано.
– Кількість випадків, імовірно, буде зростати, – вважає доцент кафедри харчових наук Массачусетського університету в Амхерсті Метью Мур.
За його словами, багато людей не звертаються до лікаря у разі харчового отруєння і не обов’язково проходять тест на наявність бактерій.
За даними CDC, діагностується тільки один із 30 випадків зараження сальмонелою.
Сальмонела є основною причиною смерті від харчових отруєнь і зазвичай викликає діарею, лихоманку і спазми шлунка, які починаються протягом шести годин або шести днів після інфікування.
Симптоми зазвичай минають самі протягом 4-7 днів.
Якщо у вас спостерігаються симптоми важкої інфекції, наприклад, температура вище 39 градусів, діарея, яка триває більше трьох днів без поліпшення, або блювота настільки сильна, що ви не можете утримувати рідину в організмі, зверніться по медичну допомогу.
