Ми рекомендуємо
Ми рекомендуємо
, випускова редакторка Lifestyle

Китайський привіт: від білого рису до личинок зофобаса – Ситий в7

Китайський привіт: від білого рису до личинок зофобаса – Ситий в7

Власники Китайського привіту – Дар’я та Михайло Кацуріни. Михайло побував у 150 ресторанах китайської кухні по всьому світі, але у Києві такого закладу знайти не зміг. Ідея Китайського привіту зародилася у подружжя в Парижі під час відвідування в’єтнамського кафе.

Вже з перших робочих днів заклад наробив багато шуму в соціальних мережах, потрапити до Китайського привіту було багато охочих, а от вільні столики знаходилися не завжди. Чи вартий заклад такої уваги, ми вирішили перевірити на власному досвіді.

 

Розташування

Китайський привіт знаходиться за адресою вул. Івана Франка, 7. Поруч з Міністерством культури, в п’яти хвилинах від станції метро Золоті Ворота та 10 хвилинах від метро Університет.

Зараз дивляться

Ніякої вивіски з назвою я не побачила, але заклад помітити не важко. Двері прикрашають китайські ліхтарики, а на платформі перед рестораном працює літній майданчик.

Оцінка розташування – 9\10

Сервіс

Столик краще бронювати навіть у будній день, що я і зробила. Скажу чесно, своїм місцем особливо задоволена не була, але кращого вільного столика не виявилося.

Китайський привіт: від білого рису до личинок зофобаса – Ситий в7 Фото 1

Персонал привітний та усміхнений, немає надмірної уваги. Все чітко та швидко, що дуже зручно для тих, хто поспішає. У Китайському привіті можна взяти їжу на винос.

Відомо, що у команді працює 70 чоловік. До підбору персоналу підходили відповідально та шукали його цілий рік. Весь хостет одягнений дуже стильно та сучасно.

Половина персоналу – це люди азіатської зовнішності, а шеф-кухар – китаєць Сян, який в професії вже понад 30 років.

Оцінка сервісу – 9\10

Інтер’єр

За інтер’єр закладу відповідав Слава Балбек та Анна Рябова 2В.group (Barvy, The Cake). В ресторані два зали, які знаходяться на першому та другому поверсі.

Весь інтер’єр – це білосніжні стіни та бетон, металева стеля та звичайні меблі, що надають ще більшої простоти, але помітно, що з часом вони вже застаріли.

Все це розбавляють різноманітні деталі інтер’єру – велика кількість фікусів та плюща, неонові блискучі вивіски та фігурки котиків манекі-неко, одна з яких – це конструкція з металу висотою більше двох метрів.

Моє місце знаходилося на першому поверсі, там є бар з високими стільцями та зона зі столиками – на двох або для компанії. Одну сторону прикрашає дзеркальна стіна, другу – яскравий стенд з китайськими стравами. В очі кидається троє яскравих дверей – це дві вбиральні та кімната персоналу.

Вбиральня розташована відразу ж за дверима, тому черга до неї прямо в самому залі. Вона така ж білосніжна та проста, як і все інше.

Зізнатися чесно, найбільше мені сподобалося оформлення зони ресепшену, далі все не так яскраво.

Оцінка інтер’єру – 8\10

Атмосфера

Навіть у будній день у закладі багато людей, дуже тісно та некомфортно, тому простору не відчувається.

Столики на першому поверсі розташовані надто близько один до одного, немає де розвернутися. Але атмосферу відчути вдалося, таке враження ніби я потрапила в якусь забігайлівку на вулицях Китаю.

Оцінка атмосфери — 7\10

Кухня

Меню в ресторані різноманітне та містить вибір страв китайської кухні, від традиційного рису та домашнього китайського тофу до личинок зофобаса, столітніх яєць в імбирному соусі та пельменів, які так полюбляють китайці.

Більшість позицій – це гострі страви з перцем чилі, спеціями та різними соусами, тому до них пропонують рис. Для китайців рис, як для нас хліб, тому вони їдять його з усім.

Китайський привіт: від білого рису до личинок зофобаса – Ситий в7 Фото 2

Відвідувачі мають можливість скуштувати закуски та салати – салат з телятиною і огірком, китайські спрінг-роли з креветками і манго, соєвий бамбук, салат зі свинячими вушками, смажені цвіркуни та інше.

Страви з м’яса, риби та морепродуктів – гостра сичуанська телятина, мітболи з баранини, свинина по-пекінські, риба-хризантема в кисло-солодкому соусі, креветки в соусі чилі, гострий тофу Лю.

Супи, локшину, рис та страви з тіста – пшенично-яєчна локшина з телятиною, з креветками і кальмарами, рис з авокадо і яйцем, куркою і грибами, китайські пельмені з різними начинками.

Є можливість обійтися одними овочами – обсмажений шпинат з часником, гостра стручкова квасоля, картопля Дісаншен, баклажани і спаржа.

З десертів пропонують смажене молоко з тростинним цукром, кокосову цукерку з фісташкової пастою, фрукти в клярі з корицею і бурштинові горіхи.

Барна карта містить вибір класичних алкогольних та безалкогольних напоїв, вин, прохолодних напоїв та декілька позицій пива власного виробництва. У Китайському привіті проводять чайні церемонії.

Китайський привіт: від білого рису до личинок зофобаса – Ситий в7 Фото 3

Перед подачею страви на стіл ставлять в’язану корзинку, в якій серветки та багаторазові палички для їжі. Є можливість попросити дерев’яні куайцзи, саме так палички називають у Китаї.

Я замовила курку Гун Бао, смажені личинки зофобаса з кунжутом та пшеничне пиво Китайський привіт.

Курка Гун Бао (260 грам) з морквою, болгарським і чілі перцем та арахісом. Це одна з найзнаменитіших китайських страв.

Китайський привіт: від білого рису до личинок зофобаса – Ситий в7 Фото 4

Зауважу, що курки не пошкодували, у співвідношенні з овочами її було більше.

Перше враження — це дуже смачно та соковито, але страва така насичена та гостра, що швидко набридла. Рекомендую одразу ж брати до неї рис, інакше будете дихати вогнем.

Смажені личинки зофобаса з кунжутом (5 грам) — навіть звучить не смачно, але багато хто прямує до закладу, саме для того, щоб спробувати їх.

Китайський привіт: від білого рису до личинок зофобаса – Ситий в7 Фото 5

Офіціант розповів, що личинки зофобаса та цвіркунів вирощують для закладу на спеціальній фермі. Потім кухар їх обсмажує зі спеціями та присипає кунжутом.

Личинки подаються разом з соусом, певно, так смачніше. Кунжуту пожалкували, я побачила тільки три насіння.

Мені було гидко навіть дивитися на них, про те, щоб взяти в руки та спробувати, я взагалі мовчу. Але все-таки я зважилася та спробувала шматочок зофобаса, вражень на мене це ніяких не справило.

Смак обсмаженої шкарлупи, а післясмак свіжого молочного продукту прямо з-під корови. Як на мене, то нічого смачного в цьому немає.

Китайська кухня — це на любителя, не кожному вона припаде до смаку.

Оцінка кухні — 7\10

Цінова політика

За умовами спецпроекту, в мене є €7 (220 грн). Рахунок у Китайському привіті склав 220 грн.

Цінову політику закладу ми визначаємо за чашкою американо, середня ціна якої у закладах столиці складає 30-35 грн. У Китайському привіті вона коштує 35 грн, тож цінова політика закладу прийнятна.

Китайський привіт: від білого рису до личинок зофобаса – Ситий в7 Фото 6

Разом з рахунком кожному відвідувачу приносять печиво з передбаченням. Ваші надії та плани збудуться понад всякі очікування – попалося мені.

Наприклад, за закуски або салати будьте готові заплатити від 55 грн – личинки зофобаса або смажені цвіркуни до 160 грн – холодна яловичина Ма Ла.

Страви з м’яса, риби та морепродуктів коштують від 115 грн – легендарний тофу Ма По до 375 грн – дорадов в бобовій пасті. Страви з птиці від 110 грн до 260 грн.

Білий китайський рис коштує 35 грн, а китайські пельмені від 95 грн.

Оцінка цінової політики – 9\10

Загальне враження

Китайський привіт повністю відповідає своїй назві – китайська атмосфера з відповідними стравами, інтер’єром та персоналом.

Хочеться побувати там, про що всі говорять, тому туди варто сходити. Можливо для когось цей заклад стане улюбленим місцем для посиденьок, але як на мене, це місце на один раз.

Якщо ви любитель гострих відчуттів, тоді сміливо прямуйте до Китайського привіту.

Загальна оцінка закладу – 8\10

Якщо ви хочете, щоб ми відвідали заклад, в якому ви часто буваєте чи який хочете проінспектувати – пишіть нам на пошту Zuieva.K@ictv.ua і ми зв’яжемось з вами. Також підписуйтесь на наш Instagram, щоб бути в курсі всіх ревізій.

Каріна Зуєва

ревізія закладів, Ревізія ресторанів, Ситий в7
Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Завантаження

Помилка в тексті
Помилка